Over Kenis

Over Kenis & historie

De firma Kenis is een familiebedrijf dat in 1974 is opgericht door Kenis Marcel.  Zijn eerste bedrijvigheid begon met constructiewerken van aanhangwagens en spanten. Een jaar later verkoopt hij zijn eerste traktor in samenwerking Zetor en Steyr. Dit was de start van een grote groei. Vanaf 1977 krijgt hij het dealership van Ford. Hierdoor breidt de zaak verder uit en kwam ook Chris Kenis in het bedrijf. Zij nam de administratieve taken op zich.

In 1984 was Marcel Kenis zijn hobby zo ver uit de hand gelopen dat hij besloot om een loonbedrijf te starten.
Met het loonbedrijf kwam er ook meer en meer vraag naar de huur van machines. Dus werd in 1986 het verhuurbedrijf een feit. Tot op vandaag verhuren wij een 50-tal machines.

In 1999 stapte Tim Kenis bij in het bedrijf en veranderde het bedrijf van Kenis Marcel naar Kenis NV.
Rond dezelfde tijd nam Kenis NV de stalinrichting en de weidepompen over van Ipsam NV. Dit was dan ook de grote start van onze constructielijn Kenco.

Kenco is heden ten dagen gegroeid tot de constructie van een 10-tal verschillende producten.
Door de grote groei van het mechanisatiebedrijf waren we uiteindelijk genoodzaakt te stoppen met het loonbedrijf.
In datzelfde jaar startten we dan wel met de verkoop en de service van New Holland oogstmachines.

Ons bedrijf is verder gegroeid, we tellen ondertussen en 22-tal mensen als personeel en het machinepark is uitgebreid tot 15.000m² waar je toch een 350-tal machines kan vinden.

In 2010 is Kenis BVBA opgestart.
Eerst waren we hiermee gevestigd in Sint-Gillis-Waas. Ondertussen (2013) zijn we verhuisd naar Vrasene, Provinciale Baan 46b!

Scroll naar boven